Brutálisan drágulhat a fürdőbelépők ára Borsod megyében is

Megosztás

Közeledik a nyár és ezzel a strandszezon. Sok családnak már tavaly is extrém kiadást jelentett egy kellemes nap a vízparton, de idén még brutálisabb áremelkedésre számíthatunk a szakemberek szerint.

Akár több tízmilliós plusz költséget is jelenthetnek a fürdőknek a január elsejétől megemelt víz- és csatornadíjak, ezért drágulhatnak a strandbelépők. Május, június hó folyamán a legtöbb fürdő kénytelen lesz áremeléshez nyúlni, melynek a mértéke egy ilyen 10-15 százalék lesz a jelenlegi árakhoz képest – mondta az rtl.hu beszámolója szerint Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

A szakember szerint ugyan a legtöbb fürdő saját kúttal rendelkezik, de olyan mindennapos munkáknál, mint a zuhanyzók, vécék és éttermi szolgáltatások, valamint a medencék tisztításakor is a közműhálózatot használják.

Úgy kalkulálnak, hogy van olyan fürdő, ahol a víznek az ára két és félszeresére, a csatornadíj pedig háromszorosára emelkedett és az alapdíjak is nőttek.

„Ez egy kisebb közepes fürdő esetén éves szinten 10 milliós nagyságrendű többletköltséget jelent, míg nagyobb fürdők esetében 100 milliót is meghaladó költség növekedést jelent”

A Magyar Víziközmű Szövetség szerint a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosítása miatt volt szükség az áremelésre.

„Legutóbb 12 évvel ezelőtt változtak ezek a díjak méghozzá akkor 2,5 tized százalék körüli értékkel. Tehát az utóbbi 12 évben minden olyan szolgáltató, aki igénybe vette ezt a szolgáltatást az inflációs hatások nélkül vette igénybe és élvezte ennek az előnyeit” – mondta Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke.

A szakember szerint akár 10-15 százalékkal is több kerülhet majd egy belépőjegy a jelenlegi árakhoz képest.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek